top of page

KAM S KŘÍDLY?

Svíčky z našeho Atelieru vyhořívají do tvarů křídel. Není třeba v průběhu vyhořívání do tvaru svíčky nijak zasahovat, křídla po stranách svící se přirozeně tvarují a je krásné pozorovat, jaké kouzelné plastiky dokáže svíčka vytvořit.


Jakmile svíčka dohoří, zůstane nám krásná vzpomínka v podobě jednoho či dvou křídel z vosku. Vysoký svícen křídla doslova obejmou a vytvoří spolu nádherné dílo, které je možné si ponechat jako ozdobu interiéru.



Ne ale všechna křídla je možné si ponechat a vystavit. Je zde otázka, kam dál s křídly? Buď poděkovat za krásné světlo a vyhodit či recyklovat nebo zbytky vosku po kouskách využít například k zapalování krbu.


Několikrát jsem dostala otázku, jestli není škoda materiálu, když po svíčce zůstanou nevyužitá křídla. Vyhořívání svící všeobecně má mnoho podob, kdy za pomocí chemických substancí a laků svíčka vyhořívá celá, případně roztavený vosk vytéká.

Svíčky z našeho Atelieru mají tento vzácný dar a vyhořívají přirozeně, bez použití dalších přísad, jen pomocí dlouholetých zkušeností a řemeslné zručnosti. Jsme rádi, že se u svíček tvoří tato výjimečná křídla, vážíme si tohoto daru a věříme, že Vám budou přinášet radost a zamyšlení nad tvary a barvami, které jejich světlo provází!





bottom of page