top of page

Svíčky vyrábíme již čtvrt století

Aktualizováno: 13. 10. 2023

Právě dnes slavíme čtvrt století od založení firmy a představení naší první kolekce svíček, ze včelího vosku, se kterými jsme tenkrát začínali. Ke stáčeným svíčkám se přidaly svíčky podle originálních výtvarných návrhů, odlévané do vlastnoručně vyrobených forem s tématikou vánoc a velikonoc. Po dvou letech výroby svíček ze včelího vosku nás oslovila výroba vonných svíček a bylo třeba najít další materiál, který by svou čistotou a složením vyhovoval pro naši práci. Nakonec jsme se rozhodli pro čistý parafín, přírodní produkt, který svou svítivostí a vlastnostmi plně vyhovoval pro výrobu čistých svíček. Takových, které mají mnohonásobně delší dobu hoření, žádné saze ani jiná zdravotní rizika v podobě chemických přídavků nebo laků. Tak se před 23 lety zrodila řada vonných svíček s esenciálními oleji, která obsahovala několik desítek druhů vonných svíček s vůněmi bylin a koření, santalová, yzopová, heřmánková, jedlová či badyánová.. Čisté světlo a čisté vůně na aromaterapii.


Ale protože v jednoduchosti je ta největší síla, po letech jsme se rozhodli nechat včelí vosk včelám a esenciální oleje aromalampám a zabývat se jen svíčkami, které jsou stvořené jen a jen pro světlo. Bez příměsí, bez sójových a jiných ztužených rostlinných tuků, aditiv či laků, bez skleniček a nutnosti se o svíčku a její hoření starat. Svíčky s vyladěným knotem, takové svíčky, které mají čisté hoření a mimořádný estetický zážitek, který přináší tvorba křídel po stranách válcových svíček nebo úžasná světelnost svíček otisků kamenů.


Za 25 let výroby svíček nám prošly rukama tuny materiálu, stovky druhů a vzorů svíček, od sérií po jednotlivé kusy pro zvláštní příležitosti, putovaly a rozdávaly světlo v mnoha zemích po celém světě. Úžasné je, že si svíčky od nás berete s sebou i na cesty a moc děkujeme za zprávy a fotografie, které nám z nich posíláte, MOC nás to těší!


Děkujeme ze srdce všem, kdo se k nám vracíte pro svíčky a těšíme se na všechny další, kdo naše svíčky teprve objevíte.


Váš Atelier Via


Fotografie od klientky

bottom of page